Kultakoru  
 

Edellinen taso Korjaukset Valmistus Neuvonta

 

Neuvonta

Kultakoru-ryhmällä ei ole henkilökohtaista neuvontaa eikä puhelinneuvontaa, mutta olemme keränneet alapuolella oleviin kohtiin yksinkertaisia ja helppoja ohjeita korujen ylläpitoa ja hoitoa silmälläpitäen. Luotettavin konsti arvokkaiden korujesi hoidolle on käyttää ne ammattilaisen huollossa vuoden, parin välein. Silloin ne ovat aina viimeisen päälle asianmukaisessa kunnossa.

Keräämämme ohjetietous on tarkoitettu vain ns. hätäkäyttöön eli tapauksiin, jolloin asiantunteva huolto ei ole käytettävissä.

Hopeatuotteiden hoito

Hopea on hapettumisensa eli tummumisensa vuoksi ongelmallinen. Suosittelemme hopeatuotteiden toimitusta asianmukaiseen huoltoon Kultakoru-kauppiaillemme. Jos kuitenkin haluat ottaa riskin ja kantaa vastuun mahdollisista koruille syntyvistä vaurioista, voit kokeilla jotakin seuraavista menetelmistä pika-apuna:

bulletpuhdistusliina, jollaisen voit hankkia esimerkiksi Kultakoru-kauppiaaltasi
bullethopeanpuhdistustahna, jollaisen voit hankkia Kultakoru-liikkeestäsi -- muista tahnakäsittelyn jälkeen huuhtoa tuote hyvin käyttäen mietoa astianpesuainetta puhdistukseen
bulletHätätapauksessa voit käyttää myös tomaattiketsuppia tai hammastahnaa puhdistukseen omalla vastuullasi

Kultakorujen hoito

Kultakorut eivät hapetu. Ne ainoastaan likaantuvat ja naarmuuntuvat suhteellisen helposti ja siten menettävät kauniin kiiltonsa. Kultakorujen arvokkuuden vuoksi suosittelemme asiakkaitamme aina käyttämään asianmukaista Kultakoru-pistettä korujen luotettavaan kunnostukseen. Hätätapauksessa voit kokeilla seuraavia konsteja omalla vastuullasi:

bulletKullanpuhdistusliina, jonka voit hankkia lähimmältä Kultakoru-kauppiaaltasi
bulletPesu miedolla astianpesuaineella naarmuttamatonta harjaa käyttäen. Huuhtele huolella puhtaalla vedellä.

Messinkikorujen hoito

Useimmat messinkikorut ovat pinnoitettu suojalakalla, joka ei varsinaista huoltoa kaipaa. Likaisen pinnan voit pestä miedolla astianpesuaineella ja huuhdella vedellä. Mikäli korun lakka on kulunut tai koru on ilman lakkaa, se hapettuu melko nopeasti. Mikäli hapettumat häiritsevät sinua, toimita koru asianmukaiseen kunnostukseen Kultakoru-kauppiaallesi. Mikäli kuitenkin haluat omalla riskilläsi kokeilla korusi puhdistamista voit käyttää seuraavaa menetelmää:

bulletKuparin ja messingin puhdistusaineet -- lue käyttöohjeet huolella

Kristalli- ja lasituotteiden hoito

Kristallit himmenevät aikaa myöden lian ja pölyn vaikutuksesta. Parhaiten kristalli- ja lasituotteet puhdistuvat miedolla astianpesuaineella ja reilulla vesihuuhtelulla. Jos vesi on kovaa ja sisältää karbonaatteja, pitäisi huuhteluveteen lisätä tilkkanen suolaa, jotta kalkkisaostumia ei syntyisi kristallipinnoille. Kristalli- ja lasituotteiden voimakasta hankaamista tulisi välttää, jotta ne eivät naarmuuntuisi. Kristallien helppoon puhdistamiseen on tarjolla myös spray-tuotteita. Siis..

bulletKristallien puhdistusspray
bulletPesu astianpesuaineella ja hyvä huuhtelu -- tarvittaessa ripaus suolaa veteen

Helmien hoito

Varmin helmien säilytysmenetelmä on pitää ne pehmeässä silkki- tai samettipussissaan. Käytössä ja vapaana ollen helmet likaantuvat. Hikoilu ja kemikaalit ovat vaaraksi helmille. Helmet pitäisi huolella puhdistaa jokaisen käyttökerran jälkeen. Helpoimmin se käy helmien puhdistusliinalla, jollaisen voit hankkia Kultakoru-kauppiaaltasi. Pujotuslanka venyy ja sekin tarvitsee välillä huoltoa. Arvokkaat helmet kannatta huollattaa ja puhdistuttaa asiantuntevalla Kultakoru-kauppiaalla. Jos haluat yrittää puhdistaa helmiäsi itse, tee se..

bulletKäytä helmienpuhdistusliinaa, jonka voit hankkia Kultakoru-kauppiaaltasi
bulletKäytä ohjeiden mukaan Kultakoru-kauppiaaltasi hankittavissa olevaa helmienpuhdistusnestettä
bulletPese helmet tarvittaessa miedolla saippualla tai astianpesuaineella käyttäen pehmeää, naarmuttamatonta, harjaa apunasi ja huuhtele kunnolla haaleassa vedessä.

 

 
   
   
 
      Webmaster: www.compsa.fi    Alku Palaute Sivukartta Yhteystiedot Kauppiaat